• 14 Augustus 2013: Zondagmorgen

  "Zondagmorgen zonder zorgen" zei mijn vader, in mijn beleving elke zondag.
  Hij genoot op zo'n ochtend met een dag in het vooruitzicht waarop niets moest.
  Daar moet ik aan denken nu ik aan het overschakelen ben van een paar weken kamperen in de prachtige Jura. Een heleboel dagen achter elkaar met 'het zondagmorgen zonder zorgen gevoel'.
  In de Jura waren zorgen ver weg zonder afspraken, nieuws, telefoontjes en twitter. Alles lijkt in zo'n tijd aan importantie in te boeten.
  Is het dan nu terug naar 'de zorgen'? Nee, dat klinkt te groot. Want alles waar ik mij hier aan heb verbonden, hoort er bij en heb ik zelf voor gekozen.
  Het lijkt meer het grote verschil in beleving van dagen waarop er nog geen invulling is en dagen waarop die er wel is. Voel ik me dan meer happy bij het één of het ander?
  Daar kan ik niet volmondig ja op zeggen. Het lijkt er op dat een te veel aan moeten stress geeft en een te weinig aan moeten ook. Na een paar weken begon dat zondagmorgen gevoel behoorlijk irritant te worden. Ik wilde me wel weer eens ergens tegenaan bemoeien en druk over maken.
  Kortom, de omschakeling van de rol vakantievierder, naar meerdere rollen thuis en in mijn werk kost me moeite. Het hoort erbij. En het is heerlijk te weten dat ik er zelf voor kan zorgen om af en toe 'een zondagmorgen' in te roosteren.

   

  Door Linda Weijers

  Geef uw reactie

  Naam
  E-mailadres

Blog

Archief