• 15 September 2014: KERN = HART

  Het is en blijft fascinerend om naar de kern van een probleem toe te werken. Met mijn verstand, omdat logica helpt om te analyseren wat er precies aan de hand  is, wat er toe doet en wat niet. Welke feiten werkelijk relevant zijn en welke niet. Welke overtuigingen of vooroordelen mij mogelijk parten spelen.
  Maar als het om de werkelijke kern gaat van wat iemand, een team of organisatie bezig houdt, dan is het ook nodig mijn hart te laten luisteren en spreken.
  Dat voelt gevaarlijk, niet voor niets hebben we veel uitdrukkingen die ons daarvan weerhouden: heb het hart niet; ik zal een hartig woordje met je spreken, tegen zijn hart; zijn hart uitstorten; zijn hart opeten; iets op het hart hebben, iets op het hart drukken. 
  Hoewel er ook positieve uitdrukkingen met hart zijn, heb ik onbewust geleerd om voorzichtig met mijn hart om te gaan. En laat dat hart nu vaak juist de sleutel zijn naar het binnenste, de kern van het probleem. Dus laat ik - hoe spannend het is - ook mijn hart spreken, met alle gevolgen van dien.
   

  Door Linda Weijers

  Geef uw reactie

  Naam
  E-mailadres

Blog

Archief