• 13 April 2013: Beroeren en ontroeren

  Ik lees Het boek JOB van Roek Lips. Ik word er onrustig van en toch lees ik door. Hij vertelt over zijn ervaringen rond de verdwijning in zee van zijn 18 jarige zoon Job. Het voelt dubbel: is het een soort voyeurisme dat mij aanzet tot het lezen of is het de nieuwsgierigheid naar de intense ervaringen van de schrijver, die mij iets kunnen leren? Van beide is iets waar vermoed ik en het liefst geloof ik in het laatste.
  Af en toe leg ik het boek weg en steeds word ik er weer naar toe gezogen om verder te lezen. De werkwoorden 'beroeren' en 'ontroeren' passen denk ik het beste bij wat er bij mij gebeurt: zijn ervaringen raken mij, maken mij onrustig en emotioneel. Bijzonder hoe Roek zich kwetsbaar laat zien, hoe hij worstelt, verdriet heeft, een vader is voor zijn zoon die er lijfelijk niet meer is.

  Een stuk met Roek mee te mogen maken van zijn reis is boeiend en leerzaam. Het maakt mijn week wel 'roerig'.

  Door Linda Weijers

  Geef uw reactie

  Naam
  E-mailadres

Blog

Archief