• 15 December 2013: Als gedachten materialiseren

  Dan ontstaan er: een prachtig Eye Film Instituut aan het IJ in Amsterdam, de fluorescerende knuffelkeien van Daan Roosegaarde in Almere, de skyline van Rotterdam, de startups door jongeren  in grote steden.
  Ons wereldwijde culturele erfgoed is ooit begonnen met de ideeën en gedachten van mensen om iets tot stand te brengen. Of dat vanuit spirituele of economische drijfveren was, er moest kennelijk iets gebeuren, iets tot stand worden gebracht. En het begon met een ‘simpele’ gedachte daaraan.
  Ik kan daar blij van worden. Ondanks alle schijnbare onmogelijkheden, zijn mensen in staat zich vast te bijten en te geloven in kansen die er zijn.
  Vandaag wordt Mandela begraven. Hij bacht, samen met vele anderen, een beweging tot stand die het straatbeeld van Zuid-Afrika deed veranderen. Waar blanke en gekleurde mensen gescheiden leefden, is er nu een samenleving waar iedereen zijn plek kan en mag innemen. En natuurlijk is er nog een hele weg te gaan om een beter economisch evenwicht te vinden. En ook hier begint het met de gedachte dat dit mogelijk is.

  Door Linda Weijers

  Geef uw reactie

  Naam
  E-mailadres

Blog

Archief